Panna cotta cu coacaze rosii

Printeaza

Panna cotta cu coacaze rosii din: coacaze, lapte, smantana, zahar, gelatina, vanilie.

Ingrediente:Panna_cotta_cu_coacaze_rosii

  • 400 g coacăze
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smântână de frişca
  • 30 g zahăr pudră
  • 20 g gelatină
  • 1 linguriţă cu extract de vanilie
  • 100 g zahăr tos

 

Mod de preparare:

Hidratează 10 g de gelatină conform instrucţiunilor de pe plic. Pune pe foc smântână de frişca, laptele, zahărul şi dă deoparte când atinge punctul de fierbere.

Adaugă extractul de vanilie şi amestecă bine. După 3-4 minute, pune gelatina hidratată şi amestecă până la dizolvarea ei.

Spală fructele şi pune-le pe foc împreună cu zahărul şi două linguri de apă. După ce au dat un clocot, pasează-le şi strecoară-le printr-un tifon sau sită şi încorporează restul de gelatină hidratată. Amestecă bine.

Toarnă în paharele pregătite un strat alb şi dă paharele la rece 10-15 minute.

Toarnă deasupra un strat roşu şi mai dă din nou la rece. Alternează straturile până la terminarea compoziţiilor şi dă paharele la rece.

Panna cotta cu coacaze rosii

Panna_cotta_cu_coacaze_rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.