Panna cotta cu cirese

Printeaza

Panna cotta cu cirese din: gelatina, cirese, portocala, frisca, lapte, zahar, lamaie, dulceata, ulei.

Ingrediente:Panna_cotta_cu_cirese

  • 20 g gelatină
  • 1 mână cireşe
  • 1/2 portocală
  • 500 ml friscă lichidă
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr tos
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 lămâie
  • dulceaţă de cirese, pentru decor
  • ulei, pentru uns

 

Mod de preparare:

Diluezi gelatina în puţină apă rece. Scoţi sâmburii dreselor, cureţi şi tai bucăţele portocala, apoi le pui pe toate la scurs.

Intr-o cratiţă mică, amested frişca lichidă şi torni laptele, zahărul vanilat şi zahărul tos. Aşezi cratiţa pe foc mic până când compoziţia începe să fiarbă.

Opreşti focul, strecori gelatina, o topeşti în crema de frişcă, amestecând continuu, apoi adaugi şi coajă rasă de lămâie.

Ungi o formă cu puţin ulei şi torni jumătate din compoziţie, pui fructele, apoi restul de amestec. Dai totul la rece minimum patru ore.

Inainte de servire, răstorni panna cotta pe un platou şi o decorezi cu dulceaţă de cirese.

Panna cotta cu cirese

Panna_cotta_cu_cirese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.