Panna cotta de ciocolata cu prune

Printeaza

Panna cotta de ciocolata cu prune din: frisca, zahar, ciocolata amaruie, gelatina, unt, prune, zahar, cardamom.

Ingrediente:Panna_cotta_de_ciocolata_cu_prune

  • 500 ml frisca
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata amaruie (cel putin 60% cacao)
  • 2 lingurite praf de gelatina
  • o bucati de unt cat o nuca pentru uns formele
  • sos:
  • 300 g prune
  • 500 g zahar
  • un praf de cardamom

 

Mod de preparare:

Se toarnă frişca într-o oală şi se adaugă zahăr; se încălzeşte până sub punctul de fierbere. Se ia vasul de pe plită şi se adaugă ciocolata amăruie ruptă bucăţi. Se lasă să se topească. Intre timp, se înmoaie gelatina într-o ceaşcă, în apă rece, cca 10 min.

Se adaugă apoi în compoziţia de ciocolată şi se amestecă, pentru a se dizolva. Se ung cu unt 4 boluri şi se toarnă înăuntru crema de ciocolată; se lasă să se întărească la frigider peste noapte.

Se prepară sosul: prunele se golesc de sâmburi, se aşază într-o crăticioară şi se adaugă 100 ml de apă, zahăr şi cardamom. Se dau în clocot şi se lasă apoi să fiarbă cca 10 min. Apoi se lasă să se răcească.

Cu câteva minute înainte de servire se scoate panna cotta din frigider şi se răs­toarnă din forme pe far­furii pe care s-a amplasat deja o oglindă de sos de prune. Se serveşte imediat.

Panna cotta de ciocolata cu prune

Panna_cotta_de_ciocolata_cu_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.