Pangasius cu sos de vin

Printeaza

Pangasius cu sos de vin din: file de pangasius, vin, portocale, sos de soia, chili, usturoi, ghimbir, cimbru, lamaie, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Pangasius cu sos de vin

  • 4 fileuri de pangasius
  • 200 ml vin alb demisec
  • 4 portocale
  • 3 căţei de ustu­roi
  • sos de soia
  • sos de chili
  • o bucăţică mică de ghimbir
  • trei fire de cim­bru
  • o lămîie
  • zahăr tos
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • ardei graşi
  • cartofi albi

 

Mod de preparare:

Fileurile de pangasius se spală, se stropesc cu suc de lămîie, se amestecă bine cu usturoiul pisat, se acoperă cu un capac şi se lasă să stea 30 de minute.

Se ung cu ulei de măsline, se condimentează, se presară cimbru tocat şi se prăjesc la foc potrivit într-o tigaie de teflon sau se frig pe grătar.

Se scot pe un platou, se aco­peră cu un capac şi se păstrează la cald. Ghimbirul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Portocalele se spală, se şterg cu un şervet, se taie jumătăţi şi se presează ca să se obţină sucul.

Intr-un ibric se pun sucul de por­tocale, o lingură de sos fie soia, vinul, o linguriţă de sos de chili, două linguriţe de zahăr tos şi ghimbirul.

Se fierb timp de zece minute la foc potrivit, se toarnă peste fileurile de pangasius, se presară cimbru tocat şi se servesc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.