Pane de salau cu garnitura
PrinteazaO reteta delicioasa de pane de salau cu: sare, piper, pesmet, boia, usturoi, ulei, oua, cartofi, salata verde, patrunjel.
- 800 g file de şalău
- sare
- piper
- pesmet picant cu boia şi usturoi
- ulei pentru prăjit
- 3-4 ouă
Ingrediente garnitură:
- 800 g cartofi
- o căpăţână usturoi
- salată verde
- o legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se condimentează cu sare şi piper bucăţile de file.Separat, se bat ouăle si se pune pesmetul într-un bol. Se feliază şalăul şi apoi se trece prin pesmet-ou-pesmet.
Se prăjesc bucăţile de şalău în uleiul încins în prealabil si se lasă să se scurgă pe un şervet absorbant de bucătărie.
Se curăţă cartofii, se spală şi se feliază. Se scurg de apă, se freacă cu sare si cu usturoi pisat si se prăjesc în uleiul încins.
Şalăul pane se serveşte cu garnitura de cartofi si cu salată. Se ornează cu pătrunjel.
Pane de salau cu garnitura
Pofta buna!