Pane crocant

Printeaza

Pane crocant din: conopida, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper, otet.

Ingrediente:Pane crocant

  • 1 kg conopida
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • otet

 

Mod de preparare:

Se spala conopida bine, se desface in buchetele si se lasa in apa cu putin otet 10 minute, pentru a elimina eventualii gandecei ascunsi intre buchetele, dupa care se fierb in apa cu sare 10 minute. Se scurg intr-o strecuratoare.

Separat, se bat ouăle cu faina, sare şi piper, după preferinţă, se diluează cu puţină apă până se obţine un aluat ca de clătite. Se trec bucheţelele prin aluatul preparat, apoi prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins, rumenindu-se pe toate părţile.

Se servesc ca atare, garnisite cu soteuri de legume sau ca şi garnitură la diverse fripturi.

Pane crocant

Pane crocant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.