Pandispan cu visine si crema de zahar ars

Printeaza

Pandispan cu visine si crema de zahar ars din: ouă, lapte, zahar, esenta de vanilie, faina, ulei, sare, vişine fără sâmburi.

Pandispan cu visien si crema de zahar ars

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1 l lapte
  • 2 pahare zahăr
  • esenţă de vanilie

Pentru pandişpan:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 farfurie de vişine fără sâmburi

Mod de preparare:

Pui un pahar de zahăr la topit în tavă, apoi o înclini dintr-o parte în alta, pentru a se unge marginile cu zahărul caramelizat.

Ouăle, zahărul rămas şi esenţa de vani­lie le pui într-un vas şi amesteci până obţii o compoziţie omoge­nă. Subţiezi cu laptele adăugat treptat.

Această compoziţie o tomi peste zahărul caramelizat şi dai totul la cuptorul bine încins.

Amesteci gălbenuşurile cu za­hărul, apoi adaugi treptat ule­iul. Albuşurile le baţi spumă cu sarea, apoi le amesteci cu gălbenşurile.

La final pui făina puţin câte puţin, amestecând cu lingura de lemn de jos în sus, iar ia final adaugi vişinele.

Când crema de zahăr ars este aproape gata, adaugi peste ea compoziţia de pandişpan şi o mai laşi la cuptor 10-15 minute.

Dai pandişpanul la frigider până a doua zi, apoi îl tai şi decorezi cu frişcă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.