Pandispan cu prune

Printeaza

Pandispan cu prune din: oua, prune, zahar, faina, lamaie, apa minerala.

Ingrediente:Pandispan cu prune

  • 4 ouă
  • 500 g prune
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 cană cu făină + 3 linguri
  • coajă de lămâie
  • zahăr farin
  • 1 ceaşcă plină cu apă minerală

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, ştergeţi-le cu şerveţele, spargeţi-le într-un vas adânc – gălbe­nuşurile separate de albuş. Mixaţi 1 min gălbenuşurile, adăugaţi sifon sau apă minerală, omogenizaţi şi puneţi zahărul.

Bateţi cu furculiţa 5 min sau mixaţi 2 min Puneţi faina în ploaie, omogenizaţi cu furculiţa, adăugaţi albuşurile bătute spumă, puneţi sare şi coajă de lămâie.

Amestecaţi bine, căci aluatul trebuie să fie omogen.

Turnaţi aluatul în forme unse cu unt şi tapetate cu faină, puneţi jumătăţi de prune, care au stat 30 min acoperite cu zahăr, coaceţi 30 min la foc viu.

Pudraţi cu zahăr după ce s-a răcit, serviţi pandişpanul tăiat pătrate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.