Pandispan cu portocale (varianta)

Printeaza

Pandispan cu portocale din: oua, zahar, lapte, suc de portocale, ulei, portocala, faina, sare, praf de copt, zahar pudra.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 250 g zahăr
  • 125 ml lapte
  • 125 ml suc de portocale, proas­păt
  • 125 ml ulei
  • coaja rasă de la 1 por­tocală
  • 500 g făină
  • puţină sare
  • 1 praf de copt

Glazura:

  • suc şi coaja rasă de la 2 portocale
  • 380 mg zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se ung 2 tăvi speciale de pandişpan.

Se bat ouăle până se omogenizează. Se adaugă zahărul, lingură după lingură, până ce com­poziţia se îngroaşă (10 minute).

Se încălzesc laptele, sucul de portocale şi uleiul, dar se ia de pe foc amestecul înainte de a începe să fiarbă.

Se adaugă coaja de portocală. Se lasă să se răcească puţin. Se presară făina, sarea şi praful de copt, peste compoziţie, şi se împătureşte.

Se adaugă peste aceasta compoziţia de suc de portocale, lapte şi ulei şi se amestecă până rezultă un aluat.

Aluatul se pune în tăvi şi se dă la copt, 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180°.

In timp ce pandişpanul se coace, se amestecă sucul şi coaja de portocale cu zahărul pudră, până se obţine o glazură densă, ca o cremă.

Peste pandişpanul copt, scos din cuptor, se presară glazura şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pandispan cu pere si unt

Pandispan cu pere din: pere, zahar, oua, faina, unt, praf de copt. Ingrediente: 3 pere medii 150 g zahăr Pentru aluat: 2 ouă 100 g zahăr 100 g făină 100 g unt moale 1/2 plic praf de copt   Mod de preparare: Din 150 g zahăr şi puţină apă se prepară un caramel care, când […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • Pantispan american de portocale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.