Pandispan cu iaurt

Printeaza

Pandispan cu iaurt din: oua, zahar, faina, sare, suc, miere, iaurt, gelatina.

Ingrediente:Pandispan cu iaurt

Pentru blat:

  • 7 ouă
  • 210 g zahăr
  • 210 g făină
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 150 ml suc de portocale

Pentru cremă:

  • sucul de la 1 portocală
  • 1/2 apă caldă dintr-un pahar
  • 2 linguri miere
  • 400 g iaurt grecesc
  • 1/2 linguriţe gelatină

 

Mod de preparare:

Pentru a pregăti pandişpanul, baţi ouăle cu zahărul şi sarea 20 de minute, până când amestecul îşi triplează volumul şi devine o cremă albă.

Adaugi, treptat, făina cernută împreună cu coaja de portocală şi amesteci uşor cu o spatulă, de sus în jos.

Torni aluatul într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul pre-încălzit, la 180 °C, 20-25 de minute, timp în care nu deschizi uşa cuptorului.

Laşi pandişpanul să se răcească 10 minute în cuptorul încins, apoi îl pui pe un grătar. însiropezi pandişpanul cu sucul de portocale.

Pentru crema de iaurt, încălzeşti sucul de portocală şi-l amesteci cu mierea astfel încât să obţii un sirop. Separat, dizolvi gelatina în apa caldă şi o laşi să se înmoaie aproximativ o ora.

După aceea o pui pe foc şi adaugi siropul de portocale, amestecând continuu. Când gelatina începe să se întărească, opreşti focul. Trebuie să ai grijă ca amestecul să nu fiarbă.

După ce compoziţia cu gelatină s-a mai răcit puţin, o încorporezi în iaurt. Torni crema peste pandişpanul răcit complet şi îl dai la frigider cateva ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.