Pandispan cu crema de ciocolata

Printeaza

Pandispan cu crema de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de rom, sare, unt, lapte praf, apa.

Ingrediente:Pandispan cu crema de ciocolata

Pentru aluat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 2 linguri cacao
  • esenţă de rom sau de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 200 g zahăr
  • 100 g unt
  • 250-300 g lapte praf
  • 100 ml apă
  • 3 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa:

Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi zahărul şi continui să le baţi până se dizolvă cristalele de zahăr. în spuma rezultată, încorporezi pe rând gălbenuşurile, esenţa de rom sau de vanilie, sarea şi făina cernută. în 1/3 din compoziţie, încorporezi pudra de cacao.

Coci 1/3 de compoziţie într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie de copt, la 180°C, timp de 20-25 de minute. Procedezi la fel cu compoziţia albă, numai că măreşti timpul de coacere la 30-35 de minute.

Pregăteşti crema aşa:

Amesteci într-un bol laptele praf şi.pudra de cacao. Fierbi la foc mic zahărul cu 100 ml apă, iei vasul de pe foc şi pui untul. După ce untul s-a topit în sirop, îl torni în amestecul de pulberi şi amesteci energic.

Tai blatul alb în 2 foi. Ungi cu cremă o foaie albă, suprapui blatul maro, îl ungi cu cremă şi acoperi cu blatul alb rămas. îmbraci checul în crema rămasă şi îl laşi în frigider 2-3 ore, până se întăreşte. îl tai în felii cu un cuţit bine ascuţit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.