Pancakes cu mere

Printeaza

Pancakes cu mere din: apa minerala ulei, zahar, vanilie, faina, praf de copt, lamaie, mere, nuca, scortisoara, sare, ulei, esenta de rom.

Ingrediente:Pancakes cu mere din: apa minerala ulei, zahar, vanilie, faina, praf de copt, lamaie, mere, nuca, scortisoara, sare, ulei, esenta de rom

  • 400 ml apă minerală
  • 5 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 18 linguri de făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 mere
  • 3 linguri nucă măcinată
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

într-un bol se amestecă apa minerală, zahărul, un praf de sare şi uleiul până se dizolvă zahărul.

Se adaugă treptat făina cernută şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.

Merele se curăţă de coajă şi se rad pe răzătoarea mare.

Se adaugă peste aluat merele rase, nuca măcina­tă, esenţa de vanilie, scorţişoara şi esenţa de rom şi se omogenizează bine.

Se lasă aluatul la odihnit aproximativ 30 de minute. Se pune la încins o tigaie în care am picurat puţin ulei.

Am pus din loc în loc câte 1 lingură de compoziţie (mări­mea lor depinde de preferinţe).

Se coc pancakesurile la foc mediu până s-au rumenit frumos pe ambele părţi (se pot întoarce cu ajutorul unei palete).

Se servesc alături de miere, sirop sau dulceaţă la alegere.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.