Pancakes cu dulceaţă de rubarbă

Printeaza

Pancakes cu dulceaţă de rubarbă din: lapte, zahar, drojdie, unt, ou, galbenusuri, sare, coaja de lamaie, faina, ulei, branza de vaci, lapte, rom, zahar pudra, rubarba, zahar, vanilie.

Ingrediente:Pancakes_cu_dulceata_de_rubarba

pancakes:

  • 1250 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 1 cub drojdie proaspata (42 g)
  • 100 g unt topit si racorit
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 750 g faina
  • ulei

crema:

  • 250 g branza de vaci semidegresata
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura rom
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat

gem:

  • 250 g tije de rubarba decojite si tocate
  • 220 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie despicata

 

Mod de preparare:

Gem: se asaza intr-o cratita larga rubarba cu zahar si pastaia de vanilie si se adauga 2 linguri de apa. Se incalzesc la foc moale pana ce se topeste zaharul. Apoi se mareste flacara si se lasa sa fiarba 15-20 de minute.

Când se îngroaşă, se scoate păstaia de vanilie şi se toarnă gemul în borcane. Se închid ermetic. Apoi se amestecă toa­te ingredientele pentru cremă; se pune deoparte.

Pancakes: se încălzeşte lapte­le şi o parte se toarnă într-un castron mai mare; se adaugă zahărul şi drojdia zdrobită şi se lasă să crească. Se adaugă unt, ou, gălbenuşuri, coajă de lămâie rasă şi sare; se înglobează trep­tat făina şi restul de lapte.

Se acoperă cu un prosop textil şi se lasă să crească la cald. Apoi se coc în tigaie porţii de aluat, ca nişte clătite obişnuite, care se servesc cu cremă şi gem.

Pancakes cu dulceaţă de rubarbă

Pancakes_cu_dulceata_de_rubarba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.