Pana de somn cu usturoi

Printeaza

Pana de somn cu usturoi din: somn, morcov, ceapa, usturoi, piper, sare.

Ingrediente:Pana de somn cu usturoi

  • circa 1 kg carne de somn
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână usturoi
  • piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Bucata întreagă de carne de somn se spală bine, apoi se pune la fiert, cu morcovul întreg, ceapa tăiajă în jumătăţi, piperul şi sarea (puţin mai multă).

Când a fiert, se lasă să se răcească şi se scoate cu grijă carnea pentru a nu se sfărâma.

Se serveşte rece, cu mujdei de usturoi şi mămăligă caldă.

De remarcat că în definitiv preparatul nu este altceva decât un rasol de somn, servit cu mujdei.

Acelaşi rasol poate fi servit şi cu maioneză sau cu sosuri picante, dar în acest caz nu mai este „pană de somn”, ci un banal „rasol”!

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.