Palmieri dulci

Printeaza

Aceste produse de patiserie cu un aspect deosebit se fac din acelaşi aluat de foitaj, cu drojdie şi unt, care se foloseşte şi pentru prepararea croasanţilor, a celebrului pairi au chocolat şi a altor delicatese similare.

Primii palmieri au fost produşi la începutul secolului XX, la Paris.

Aluatul se prelucrează după aceeaşi metodă care se aplică şi pentru prepararea altor produse asemănătoare: se împătureşte şi se întinde de câteva ori, apoi se lasă să se odihnească. Se presară zahăr granulat, alb sau brun, se mai întinde de câteva ori, apoi se lasă la frigider, împachetat în folie.

La final, se întinde într-o foaie subţire şi se taie în fâşii înguste, care se modelează în două bucle, asemănătoare frunzelor de palmier.

Se coc într-un cuptor încins, 10 minute sau până când se caramelizează zahărul, iar aluatul devine auriu. Se întorc apoi, pentru a se carameliza şi zahărul de pe cealaltă parte.

Palmierii se mănâncă cd mai bine proaspeţi, după ce au fost copţi, însă ei pot fi păstraţi câteva zile într-un recipient etanş.

De regulă se savurează dupa-amiaza, la ceai sau cafea, fiind prea consistenţi şi prea dulci pentru micul dejun.

 

Palmieri dulci

Palmieri dulci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.