Painite umplute cu tocatura de carne

Printeaza

Painite umplute cu tocatura de carne din:  painite, carne tocata, costita afumata, bulion, ulei, lapte, ou, sare, piper, maghiran, ceapa, legume.

Ingrediente:Painite umplute cu tocatura de carne

  • 6 pâiniţe lungi
  • 200 g de carne tocată
  • 100 g de costiţă afumata
  • 1 lingură cu bulion
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • 1 ceaşcă plină cu lapte
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • măghiran sau mentă tocată
  • 1 ceapă
  • legume de sezon

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa, o tocaţi mărunt, amestecaţi pasta de came şi o căliţi în ulei. Lăsaţi 10 min pe foc mic, trageţi cratiţa şi lăsaţi să se răcească. Amestecaţi cu feliuţe de costiţă, bulion, ou, sare, piper măcinat, măghiran sau cimbru şi cu miezul de la 3 pâiniţe.

Amestecaţi cu furculiţa. Goliţi pâiniţele, le umpleţi cu amestecul de came, stropiţi cu lapte dulce fiecare franzelă şi le aşezaţi în formă de sticlă termorezistentă (sau în tingire de aramă) unsă cu restul de ulei. Lăsaţi la cuptor 1/2 oră.

Serviţi-le calde, cu legume de sezon, lângă vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.