Painite umplute cu tocatura de carne
PrinteazaPainite umplute cu tocatura de carne din: painite, carne tocata, costita afumata, bulion, ulei, lapte, ou, sare, piper, maghiran, ceapa, legume.
- 6 pâiniţe lungi
- 200 g de carne tocată
- 100 g de costiţă afumata
- 1 lingură cu bulion
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- 1 ceaşcă plină cu lapte
- 1 ou
- sare
- piper
- măghiran sau mentă tocată
- 1 ceapă
- legume de sezon
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, o tocaţi mărunt, amestecaţi pasta de came şi o căliţi în ulei. Lăsaţi 10 min pe foc mic, trageţi cratiţa şi lăsaţi să se răcească. Amestecaţi cu feliuţe de costiţă, bulion, ou, sare, piper măcinat, măghiran sau cimbru şi cu miezul de la 3 pâiniţe.
Amestecaţi cu furculiţa. Goliţi pâiniţele, le umpleţi cu amestecul de came, stropiţi cu lapte dulce fiecare franzelă şi le aşezaţi în formă de sticlă termorezistentă (sau în tingire de aramă) unsă cu restul de ulei. Lăsaţi la cuptor 1/2 oră.
Serviţi-le calde, cu legume de sezon, lângă vin roşu.
Pofta buna!