Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi

Printeaza

O reteta de paine umpluta cu sunca, branza si cartofi din: faina, drojdie, pudra de mustar, smantana, branza cheddar, patrunjel, faina intergala, ceapa verde, sunca, ulei de masline si un ou.

Ingrediente:Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi

  • 500 g amestec de faina pentru paine
  • 1 plic de drojdie
  • 2 lingurite pudra de mustar
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 175 g de branza cheddar maturata, rasa, plus extra pentru presarat
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat
  • putina faina integrala, pentru blatul de lucru
  • 1 legatura de ceapa verde, taiata felii
  • 400 g felii groase de sunca, taiate cuburi, fara grasime
  • 1 lingura ulei de masline, pentru uns
  • 1 ou, batut

 

Mod de preparare:

Se pun amestecul de făină pentru pâine, drojdia şi pudra de muştar într-un bol şi se prepară conform instrucţiunilor de pe pachet. Se acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei şi se lasă să crească aluatul 45-60 de minute, până îşi dublează volumul.

Intre timp, se pun cartofii într-o cratiţă mare cu apă sărată care clocoteşte şi se lasă la fiert 10-12 minute, până se înmoaie. Se scurg, se lasă să se răcească, atât cât să îi poţi ţine în mână, se decojesc şi se taie cuburi, grosier. Se amestecă smântână cu brânza cheddar şi pătrunjelul. Se asezonează bine.

Se întinde aproape jumătate din aluat pe blatul de lucru tapetat cu făină, într-un cerc cu diametrul de 25cm – este mai uşor să îl întinzi cu făcăleţul şi apoi cu mâna, la extremităţi. Se aşază pe o tavă care încape şi în congelator.

Se pune deasupra aluatului un strat uniform de cartofi, lăsând liberă o margine de 2-3cm. Peste cartofi se întinde jumătate din compoziţia de smântână.

Se pune apoi stratul de ceapă verde, cel de şuncă şi restul compoziţiei’de smântână. Se întinde încă o foaie de aluat, în acelaşi mod descris mai sus. Se taie pe dimensiunea necesară, se rulează peste marginile tăvii şi se sigilează prin presare.

Se acoperă cu folie alimentară unsă cu ulei şi se poate congela până la două luni.

Se scoate din congelator în dimineaţa zilei în care doreşti să o serveşti şi se lasă la temperatura camerei 3 ore. Se unge plăcinta cu ou bătut, opţional se presară cu brânză şi se acoperă cu folie.

Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi

Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.