Painite umplute cu sunca afumata

Printeaza

Painite umplute cu sunca afumata din: franzele, unt, oua, sunca taraneasca, mustar, lapte, sare, piper, marar, gogosari.

Ingrediente:Painite umplute cu sunca afumata

  • 4-6 franzele mici şi subţiri
  • 2 linguri cu unt
  • 2 ouă fierte tari
  • 200 g şuncă ţărănească sau jambon
  • 1 lingură cu muştar
  • 1 ceaşcă plină cu lapte dulce
  • sare
  • piper măcinat
  • mărar tocat
  • 2 gogoşari

 

Mod de preparare:

Goliţi ffanzeluţele şi opriţi miezul de la două dintre ele. Turnaţi peste miez lapte dulce şi lăsaţi să se înmoaie bine.

Separat faceţi o pastă din: unt, muştar, sare, piper măcinat şi puţin lapte dulce, peste care amestecaţi ouăle date pe râzătoare, şuncă tăiată felii şi mărar tocat.

Omogenizaţi, amestecaţi cu miezul de franzelă înmuiat în lapte, frământaţi
2 min amestecul cu mâna şi umpleţi ffanzeluţele. Lăsaţi la rece 1 oră, serviţi pe un platou decorat cu felii de gogoşar crud sau murat, alături de un vin alb.

Serviţi pâiniţele tăiate felii groase.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.