Paine prajita cu branza de vaci si castraveti
PrinteazaPaine prajita cu branza de vaci si castraveti – Iata o idee simpla si rapida, ideala pentru mic dejun, gustare sau un aperitiv usor.
Combinatia dintre branza de vaci, proaspata si usor cremoasa, si gustul racoritor al castravetilor face ca acest preparat sa fie gustos si sanatos.
Ingrediente (2 portii)
- 4 felii de paine (alb, integral sau ce preferi)
- 200 g branza de vaci
- 1-2 castraveti (taiati felii sau cuburi)
- sare, piper dupa gust
- (optional) 1 lingura smantana sau iaurt (pentru a face branza de vaci mai cremoasa)
- (optional) ierburi proaspete: marar, patrunjel, busuioc
Instructiuni
Prajirea painii
Incinge un toaster sau o tigaie (fara ulei).
Pune feliile de paine si lasa-le sa se rumeneasca usor, 1-2 minute pe fiecare parte (daca folosesti tigaie), sau pana devin aurii in toaster.
Prepararea branzei de vaci
Pune branza de vaci intr-un bol.
Adauga sare, piper si, dacă doresti, 1 lingura de smantana (sau iaurt), pentru o consistenta mai onctuoasa.
Poti presara ierburi proaspete tocate (marar, patrunjel, busuioc) pentru extra aroma.
Asamblarea
Unge fiecare felie de paine prajita cu crema de branza de vaci.
Aseaza feliile de castravete deasupra, uniform.
Mai presara sare, piper sau ierburi, dupa gust.
Servire
Se mananca imediat, cat painea e inca usor calda si crocanta.
Pentru un plus de culoare, poti adauga rondele de rosii sau masline feliate.
Paine prajita cu branza de vaci si castraveti – Variante si Sfaturi
- Branza de vaci: Poti inlocui cu ricotta, crema de branza sau un amestec de branza dulce si sarata, dupa preferinte.
- Castravete: Daca vrei un gust diferit, poti folosi castraveti murati (taiati fin) sau ridichi.
- Aspect: Taie feliile de paine in triunghiuri, pentru o prezentare mai atragatoare la aperitive.
- Arome suplimentare: Un strop de ulei de masline, fulgi de chili sau seminte (susan, in, dovleac) pot aduce note interesante.
Este un preparat simplu, dar gustos, perfect pentru orice moment al zilei. I
ngredientele accesibile si modul rapid de preparare fac din aceasta reteta o solutie la indemana pentru atunci cand ai nevoie de o gustare hranitoare si plina de prospetime.
Pofta buna!