Paine pe vatra

Printeaza

Paine pe vatra din: faina, sare, ulei, drojdie uscata, ardei capia.

Ingrediente:Paine pe vatra

  • 450 g faina
  • 1 lingurita sare
  • ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 ardei capia asortati

 

Mod de preparare:

Tai 2 ardei marunt si ii inabusi in putin ulei. Tai si ceilalţi ardei pestisori, ii freci cu putina sare si ii storci. Cerni faina pe planseta, o amesteci cu drojdia si sarea. Faci o gaura in mijloc si adaugi apa calduta putin cate putin, punand faina peste apa si amestecand.

Ai nevoie cam de 1 cana cu apa. Adaugi ardeii caliti si amesteci. Framanti aluatul pana devine elastic. Lasi aluatul la dospit, intr-un loc uscat si fara curenti de aer, pana isi dubleaza volumul.

Mai framanti apoi cateva minute, il pui intr-o forma tapetata cu hartie de copt si mai lasi sa dospeasca 15 minute. Ungi cu apa pe deasupra, presari sare si ardeii taiati pestisori. Dai la cuptor 30 de minute.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.