Paine impletita si umpluta cu sunca si spanac

Printeaza

Paine impletita si umpluta cu sunca si spanac din: făină, lapte, ou, zahar, sare, drojdie uscata, ulei, spanac, lapte, făină, sare, piper, caşcaval ras, sunca, susan.

Paine_impletita_si_umpluta_cu_sunca_si_spanac

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1-2 linguriţe sare
  • 1 pliculeţ drojdie uscată
  • 50 ml ulei

Pentru umplutură:

  • 600 g spanac
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • sare
  • piper
  • 300 g caşcaval ras
  • felii de şuncă (după preferinţă)

Pentru decor:

  • 3-4 linguri susan

Mod de preparare:

Cerni într-un bol făina, adaugi drojdia, zahărul, sarea, al­buşul (păstrezi gălbenuşul pentru uns), laptele şi, la sfârşit, uleiul călduţ.

Ames­teci bine ingredientele cu o lingură de lemn până se omogenizează. Frămânţi aluatul, acoperi cu un prosop vasul şi laşi la dospit într-un loc cald.

Intre timp, cureţi şi speli bine spanacul, apoi îl opăreşti 3-4 minute. îl laşi la scurs, îl pui într-un vas pe foc, adaugi laptele şi făina, în ploaie, amestecând me­reu, sărezi şi piperezi după gust, apoi iei de pe foc.

Pui aluatul pe masa de lucru, dată cu puţină făină, şi întinzi o foaie dreptun­ghiulară, suficient de groasă. O tai în 3 părţi egale, pe lungime, şi începi să le umpli.

Aşezi pe fiecare din ele felii de şuncă, caş­caval ras şi spanac. închizi fiecare foaie, obţinând 3 suluri.

Impleteşti şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungi pâinea îm­pletită cu gălbenuşul păstrat şi presari susan. O dai la cuptorul preîncălzit şi o coci 60 de minute.

Paine impletita si umpluta cu sunca si spanac

Paine_impletita_si_umpluta_cu_sunca_si_spanac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.