Paine dulce

Printeaza

O reteta delicioasa de paine cu: faina, paine, dovleac, drojdie, unt, lapte, zahar, sare, zahar vanilat, seminte de dovleac decojite.

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 200 g dovleac copt şi pasat
  • 7 g drojdie uscată
  • 50 g unt topit
  • 100 ml lapte cald
  • 100 g zahăr
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 100 g sâmburi de dovleac fără coajă

 

Mod de preparare:

Coci dovleacul, îndepărtezi coaja, îl laşi la scurs într-o strecurătoare, apoi îl pasezi. Amesteci piureul de dovleac, într-un cas­tron, cu untul topit, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi laptele.

In alt castron, amesteci făina cu droj­dia, apoi uneşti conţinutul celor două cas­troane şi frămânţi până se obţine un aluat care se desprinde de pereţii vasului. Dacă este nevoie mai adaugi făină. Incorporezi sâmburii de dovleac, păstrând o parte pentru decor. Laşi cas­tronul cu aluat în loc călduţ, până îşi du­blează volumul.

Aşezi aluatul pe planşeta unsă cu puţin ulei, îl împărţi în şase biluţe egale, pe care le aşezi într-o tavă rotundă, unsă cu unt. Laşi la dospit încă 40 de minute, pre­sari sâmburii păstraţi, apoi introduci tava în cuptorul încins, pentru circa 50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.