Pâine de Crăciun

Printeaza

Fă plămădeală cu apă caldă din 400 g de drojdii ori cu jumătate de kg drojdii de casă şi un kg de faină şi o lasă să dospească. După ce va fi dospit, frământă cu ea aluat din două kg de făină, punând un kg de apă caldă, un pahar de vin de Madera, 2-3 linguri de apă de flori, jumătate de oca de zahăr şi sarea trebuitoare.

Frămânţi aluatul timp de două ceasuri, punând în el câte niţel, o jumătate kg de unt topit şi în cele din urmă o mână de anason, tot atâtea fisticuri, două mâini de stafide şi o mână coajă rasă de chitru.

Pre­sari în sfârşit aluatul cu răzături de la o coajă de lămâie şi-1 laşi să dos­pească timp de vreo 8 ceasuri. Coci pâinea în calup uns cu unt.

Pâine de Crăciun

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.