Paine de casa cu seminte de susan

Printeaza

Paine de casa cu seminte de susan din: faina de grau, faina alba, seminte de floarea-soarelui, seminte de susan, sare, drojdie, apa calda, ulei.

Ingrediente: Paine_de_casa_cu_seminte_de_susan

  • 275 g făină de grâu
  • 275 g făină albă
  • 30 g seminţe de floarea-soarelui
  • 30 g seminţe de susan
  • 2 linguriţe cu sare
  • 1 plic cu drojdie uscată
  • 350 ml apă caldă
  • 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele uscate într-un castron. Amestecă-le bine, apoi adaugă ulei şi apă caldă. Amestecă cu lingura, apoi cu mâna, frământând bine. Coca ar trebui să fie destul de moale; adaugă mai multă apă, dacă este necesar.

Frământă pe o planşetă presărată cu făină timp de 10 minute, presărând făină, dacă aluatul este prea lipicios. Lasă aluatul să crească în castron, la cald, acoperit cu un prosop, până îşi dublează dimensiunile.

Frământă-l din nou timp de 5 minute, apoi întinde-l pe lung şi pune-l într-o tavă de cozonac. Crestează-l în partea de sus cu un cuţit ascuţit, apoi acoperă cu un prosop. Lasă-l la cald până când s-a dublat iarăşi în dimensiune.

Coace pâinea în cuptorul preîncălzit, la 220° C, timp de 10 minute, apoi redu temperatura la 180°C şi lasă să se coacă timp de 20 minute.

Paine de casa cu seminte de susan

Paine_de_casa_cu_seminte_de_susan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.