Paine de casa cu faina integrala

Printeaza

Paine de casa cu faina integrala din: faina, faina integrala, drojdie, apa calda, unt, miere, sare, ou.

Ingrediente: Paine de casa cu faina integrala

  • 280 g de făină
  • 90 g făină integrală
  • 2 1/4 lingurițe drojdie
  • 1 1/4 ceasca (300 ml) de apă caldă
  • 2 linguri (30 g) de unt nesărat, topit
  • 1 lingura (15 g) de miere
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1 ou bătut cu putina apă si 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Adaugati făina și drojdia într-un bol mare și amestecati împreună. Se toarna unt topit, miere și apă caldă. Bateti cu mixerul. Cu ajutorul unei spatule amestecati si pe marginile vasului, iar apoi bateti inca 2 minute.

Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa creasca 20 de minute.

Se amestecă sarea cu 2 linguri de apă caldă. Se adaugă amestecul in bolul cu aluatul. Amestecati sa se incorporeze. Transferati in tava. Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa creasca 10-15 minute.

Incalziti cuptorul la 190 ° C.

Ungeti cu amestecul de ou. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.