Paine cu tarate de ovaz si seminte de in

Printeaza

Paine cu tarate de ovaz si seminte de in din: făină, tarate de ovaz, seminţe de susan, seminţe de in, seminţe de dovleac, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de mac, drojdie uscată, ulei de măsline, sare, apă călduţă.

Paine_cu_tarate_de_ovaz_si_seminte_de_in

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 100 g tarate de ovaz
  • 2 linguri seminţe de susan
  • 2 linguri seminţe de in
  • 2 linguri seminţe de dovleac
  • 2 linguri seminţe de floarea-soarelui
  • 2 linguri seminţe de mac
  • 1 plic drojdie uscată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă sare
  • 300 ml apă călduţă

Mod de preparare:

Intr-un vas mai mare cerni făina şi taratele. Adaugi drojdia uscată, sarea, seminţele de susan, in, dovleac, floarea-soarelui şi macul. Amesteci bine toate ingredientele.

Adaugi apa călduţă şi începi frământarea. Pui şi uleiul de măsline, continuând frământarea, până când obţii un aluat care nu se mai lipeşte de mâini.

Aluatul obţinut îl pui la cald, să crească timp de 35 – 40 de minute. Când aluatul a crescut, îl împărţi în două, îl împleteşti şi îl pui în tavă.

Laşi pâinea să crească în tavă, timp de 15 – 20 de minu­te, o ungi cu puţină apă, presari deasupra câteva seminţe şi dai la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 50 – 60 de minute.

Paine cu tarate de ovaz si seminte de in

Paine_cu_tarate_de_ovaz_si_seminte_de_in

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.