Paine cu sparanghel şi roşii uscate

Printeaza

O reteta delicioasa de paine cu: ulei, sparanghel, faina, praf de copt, sare, cimbru, oua, lapte, masline negre, rosii uscate, branza.

Ingrediente:Paine cu sparanghel şi roşii uscate

  • 100ml ulei de măsline
  • 250g tulpini de sparanghel, fiecare tăiată
  • 200g de făină
  • 2 linguriţă (11,2g) praf de copt
  • 1 linguriţă  sare
  • 1 linguriţă de frunze de cimbru
  • ouă mari, bătute uşor
  • 100ml de lapte
  • 1 mână de măsline negre, fără sâmburi
  • 100g de roşii uscate la soare, tăiate mare
  • 100g de brânză Gruyere sau Beaufort rasă

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190°C. Se unge şi se tapetează cu hârtie pentru copt baza unei forme de chec (aprox. 22 x 10 x 5cm). Se opăreşte sparanghelul două minute în apă cu sare, se scurge şi se răcoreşte sub jet de apă rece. Se scutură de apă.

Se amestecă într-un bol mare făina, praful de copt, sarea, cimbrul şi condimentele.

Se lasă în mijloc un spaţiu gol în care se adaugă ouăle, laptele şi uleiul, amestecând mereu pentru a încorpora melanjul de făină de pe margini. Se bate un minut până se obţine un aluat omogen.

Se pun deoparte 5 muguri de sparanghel şi câteva măsline. Se adaugă în compoziţie restul de sparanghel, păstrate deoparte şi se presară cu restul de brânză. Se dă la cuptor şi se coace 35-40 de minute până ce se formează o crustă aurie tare la atingere.

Se scoate şi se lasă la răcorit 5 minute pe un grătar sau un suport de lemn.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.