Paine cu spanac, branza si chimen

Printeaza

Paine cu spanac, branza si chimen din: faina, lapte, zahar, sare, ulei, ou, spanac, telemea, ceapa, smantana, chimen, patrunjel, sare.

Ingrediente:Paine cu spanac, branza si chimen

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 200 ml lapte
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 50 ml ulei
  • 1 ou

Pentru umplutură:

  • 500 g spanac proaspăt
  • 200 g brânză telemea
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 50 g smântână
  • 1 lingură seminţe chimen
  • pătrunjel, pentru ornat
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Cerni într-un bol făina, adaugi zahărul, sarea, albuşul (păstrezi g ălbenuşul pentru uns), laptele şi, la sfârşit, uleiul călduţ. Amesteci bine ingredientele cu o lingură de lemn până se omogenizează. Frămânţi aluatul, îl îmbraci în folie de plastic şi îl bagi în frigider.

Opăreşti spanacul un minut în apă clocotită cu un praf de sare, apoi îl laşi la scurs. Căleşti în ulei încins ceapa tocată până se înmoaie. Adaugi spanacul şi laşi pe foc până scade zeama. După ce s-a răcit, încorporezi brânza răzuită, ouăle, smântână şi piper, după gust. Dai deoparte o treime din aluat, iar din restul întinzi o foaie. Pui umplutura şi rulezi, nu foarte strâns. Aplatizezi.

Din aluatul rămas faci două rulouri subţiri, pe care le impleteşti şi le aşezi deasupra umpluturii. Aşezi pâine într-o tavă tapetată. O ungi cu gălbenuşul păstrat, presari chimen şi o dai la cuptor până se rumeneşte. Serveşti caldă, ornată cu pătrunjel.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.