Paine cu seminte de in

Printeaza

Paine cu seminte de in din: faina neagra, drojdie uscata, seminte de floarea-soarelui, seminte de dovleac, seminte de in, seminte de susan, ou.

Ingrediente: Paine_cu_seminte_de_in

  • 660 g făină neagră
  • 7 g drojdie uscată
  • 120 g seminţe de floarea-soarelui, dovleac, in şi susan
  • 1 ou bătut

 

 

Mod de preparare:

Amestecă făina, drojdia şi sarea. Formează o gaură în centru şi toarnă 450-500 ml apă călduţă. Treptat, încorporează făina. Dacă mai trebuie, adaugă apă astfel încât să obţii un aluat moale.

Transferă aluatul pe o suprafaţă curată şi frământă-l timp de 10 minute, până devine neted şi elastic. Aşază-l într-un castron şi acoperă-l cu un prosop. Lasă-l să crească la cald, până îşi dublează volumul. Frământă-l iarăşi, încorporând 100 g de seminţe.

Imparte-l în două şi formează ovaluri pe care le aşezi în două tăvi rotunde de copt, tapetate. Foloseşte un cuţit ascuţit pentru a cresta diagonale deasupra fiecărei pâini. Acoperă cu un prosop umed şi lasă să crească aluatul până îşi dublează volumul.

Bate oul cu 15 ml apă şi unge pâinile. Presară seminţele rămase. Coace în cuptorul preîncălzit 15 minute, la 220°C. Redu la 180°C şi coace timp de 20-30 de minute.

Paine cu seminte de in

Paine_cu_seminte_de_in

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.