Paine cu seminte de floarea soarelui

Printeaza

Paine cu seminte de floarea soarelui din: faina integrala, faina de grau, drojdie uscata, melasa, ulei, seminte de floarea soarelui, ou.

Ingrediente:Paine cu seminte de floarea soarelui

  • 400g făină integrală de grâu
  • 100g făină de grâu spelta
  • 1 plic de 7g de drojdie uscată
  • 1 lingură de melasă
  • ulei, pentru uns
  • 50g seminţe de floarea soarelui
  • 1 gălbenuş, bătut cu furculiţa

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, combină ambele tipuri de făină cu drojdia şi 1 linguriţă de sare. Amestecă melasa cu 250ml de apă caldă, până când se dizolvă. Toarnă apa peste făină şi amestecă, pentru a obţine un aluat uşor lipicios. Dacă mai e nevoie de apă, adaug-o lingură cu lingură.

Frământă aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, timp de 10 minute (sau 5-7 minute, dacă foloseşti un mixer cu cârlig). Când e gata, aluatul ar trebui să fie fin şi elastic. Transferă-l într-un bol uns cu ulei, întoarce-l, pentru a-l unge cu ulei, apoi acoperă-l cu folie alimentară unsă. Lasă-l într-un loc cald până îşi dublează volumul – va dura circa

1 oră. Unge cu ulei o formă de paine de 900g.

Când aluatul şi-a dublat volumul, frământă-l timp de 3-5 minute pentru a elimina excesul de aer – adaugă aproape toate seminţele şi frământă pentru a le distribui uniform. Modelează aluatul într-o formă ovală de dimensiunile tăvii. Transferă-l în tavă şi lasă-l la dospit, acoperit cu folie alimentară unsă, timp de 30-45 de minute, până când aproape şi-a dublat volumul încă o dată. încinge cuptorul la 200°C.

Presează aluatul uşor cu degetul pentru a verifica dacă s-a dospit (vezi pasul 4 de la pagina 60). Când este gata de copt, unge pâinea cu gălbenuş şi presară restul de seminţe. Coace-o timp de 40-45 de minute sau până devine arămie – dacă scoţi pâinea din tavă şi o baţi uşor la bază, ar trebui să sune a gol. Las-o să se răcească pe un grătar pentru prăjituri timp de cel puţin 30 de minute, înainte de a o felia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.