Paine cu legume si masline

Printeaza

Paine cu legume si masline din: faina, ulei, sifon sau apa minerala, ceapa, ardei gras, marar, drojdie, masline.

Ingrediente:Paine cu legume si masline

  • 1 kg făină
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • 1/2 l sifon sau apă minerală
  • sare
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură de mărar
  • 1 cub drojdie proaspătă sau 1 plic cu drojdie uscată
  • 10-12 măsline fără sâmburi

 

Mod de preparare:

Frământaţi o pâine obişnuită din faină, apă minerală încălzită, drojdie şi sare. Curăţaţi legumele, le tocaţi peştişori, le căliţi 2-3 min în ulei.

Răsturnaţi peste aluat, frământaţi până se desprinde aluatul de pe mână. Amestecaţi mărarul frunze întregi sau tocate şi măslinele rupte bucăţi, mai frământaţi câteva min şi lăsaţi la dospit 1 oră. Ungeţi cu ulei forme mici (în care faceţi checul), umpleţi pe jumătate cu aluat, lăsaţi 1/2 oră în cuptorul cald, la foc moderat.

Când pâinea este rumenă, o scoateţi din cuptor şi o aşezaţi pe fund de lemn sau pe platou de faianţă, o acoperiţi cu prosop curat şi o lăsaţi aşa 1/2 oră.

Serviţi cu slănină de casă, cu câmaţi sau ficat la grătar. Cu vin alb sec sau vin roşu.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.