Paine cu lapte

Printeaza

Paine cu lapte

Ingrediente:Paine cu lapte

  • 1 kg făină albă
  • 600 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 50 g unt sau margarină
  • 1/2 linguriţă sare

 

Mod de preparare:

Topeşti drojdia cu 1 linguriţă de zahăr (se freacă până devine lichidă). Adaugi laptele călduţ, sarea şi făina. Frămânţi bine, apoi adaugi untul topit, îl încorporezi şi laşi la dospit la loc călduţ până îşi dublează volumul.

După dospire împărţi aluatul în două şi faci pâini împletite, care se aşază în tava de cozonac tapetată cu făină. Ies cam două bucăţi (depinde de cât de mari sunt tăvile).

Le ungi cu ou bătut şi le coci. înainte de a le scoate din cuptor le ungi cu puţină apă îndulcită pentru a se rumeni frumos şi a căpăta luciu. Le scoţi din tavă după ce s-au răcit. Sunt foarte gustoase şi foarte potrivite pentru ocazii festive.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.