Paine cu dovleac

Printeaza

Paine cu dovleac din: dovleac, unt, oua, ulei, drojdie, miere, lapte, faina, sare.

Ingrediente:Paine cu dovleac

  • 300 g dovleac curătat
  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 20 ml ulei de măsline
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 2 linguri lapte
  • o lingură miere
  • 500 g făină
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Dovleacul curăţat şi tăiat cuburi se pune la fiert în apă clocotită şi sărată. Odată fiert, se scurge şi se mixează pentru a obţine un piure.

In bolul unui robot se pun: ouăle băute ca pentru omletă, piureul de dovleac, mierea, uleiul şi untul topit şi răcorit. Se amestecă. Se desface drojdia în lapte şi se adaugă, după care se pune şi făina.

Se amestecă bine şi se pune apoi aluatul într-o formă unsă cu unt şi se lasă la crescut 2 ore. Se unge cu gălbenuş. Se coace apoi 40-45 de minute şi se lasă să se răcească în tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.