Paine cu chimen

Printeaza

Paine cu chimen din: nuci, faina, apa fierbinte, sare, chimen.

Ingrediente maia:Paine cu chimen

  • drojdie cat doua nuci
  • 100 faina
  • 100 ml apa fierbinte
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura chimen oparit inainte

 

 

Mod de preparare:

Maiaua se lasa la dospit timp de o ora. Intr-un vas se cern 500 g faina (alba sau neagra) in care se toama maiaua si se framanta bine pana cand se fac basici. Se lasa la dospit 30 de minute, dupa care aluatul se pune in forme (3-4 buc.) alungite, sa creasca 30 de minute.

Inainte de a introduce painea la cuptor, tavile se tapeteaza cu faina si apa. Coacerea dureaza 40 de minu­te, dupa care painile se scot si se ung cu apa indulcita (1 ceasca apa + 2 linguri de zahar).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.