Paine cu ceapa calita

Printeaza

Paine cu ceapa calita din: faina, apa, sare, ulei, busuioc.

Ingrediente:Paine cu ceapa calita

  • 1 kg făină
  • drojdie de bere (cât o nucă mare)
  • 1/2 l apă minerală sau sifon
  • sare
  • 2 cepe mari
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, o tăiaţi peştişori, o căliţi în ulei. Lucraţi la foc mic în cratiţă cu capac. Lăsaţi 2-3 min, până se înmoaie ceapa. Cerneţi faina, adăugaţi drojdia înmuiată, puneţi 1/2 linguriţă cu sare şi frământaţi un aluat tăricel cu sifon încălzit.

Răsturnaţi ceapa cu uleiul în care s-a călit peste aluat, mai frământaţi 5 min, adăugaţi frunze tocate de busuioc. Lăsaţi la dospit 1 oră, puneţi în forme mari de cozonac şi coaceţi la foc potrivit. Lăsaţi să se rumenească, stingeţi focul, scoateţi pâinea pe un platou şi acoperiţi cu prosop curat pentru 1/2 oră.

O rupeţi şi o serviţi cu slănină de casă şi cu vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.