Paine cu branza

Printeaza

Paine cu branza din: faina, oua, vin alb, chimen, izma, ceapa verde, branza, ulei, drojdie, lapte, sare, ulei, apa calduta, susan.

Ingrediente:Paine_cu_branza

  • 1 kg faina (500 g faina alba, 500 g faina neagra de grau)
  • 2 oua
  • 1 paharel vin alb
  • 1 legatura marar sau chimen dulce taiat marunt
  • 2 lingurite izma taiata marunt
  • 4 fire de ceapa verde taiate marunt
  • 1/2 kg teleme sau branza feta, sfaramata in bucati mari
  • 1 pahar ulei
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 lingurita de sare
  • apa calduta, cat este nevoie
  • 3 lingurite ulei
  • susan

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un lighean, împreună cu sarea. Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă. Căleşti ceapa în 3 linguri de ulei încins. Faci o adâncitură în mijloc, în care pui pe rând ingredientele.

Frămânţi bine şi, la sfârşit, adaugi brânza sfărâmată. Aşezi aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi presari deasupra susan. Aştepţi să dospească. Coci pâinea cu brânză la foc mediu.

Paine cu branza

Paine_cu_branza

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.