Paine cu aroma de scortisoara

Printeaza

Paine cu aroma de scortisoara din: faina, praf de copt, curmale, zahar brun, scortisoara, sare, sos de mere, oua.

Ingrediente: Paine_cu_aroma_de_scortisoara

  • 300 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 250 g curmale fără sâmburi, tocate
  • 100 g zahăr brun
  • 1 lingură rasă cu scorţişoară
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 270-285 g sos de mere
  • 2 ouă

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. Pune făina într-un castron şi amestec-o cu praful de copt, zahărul, scorţişoara, sarea şi curmalele. Adaugă sosul de mere, ouăle şi 5 linguri cu apă.

Amestecă bine. Toarnă compoziţia într-o tavă unsa si tapetata şi nivelează suprafaţa.

Coace pâinea în centrul cuptorului timp de 1-1 1/2 ore, până când devine fermă la atingere.

Scoate pâinea din cuptor şi las-o să se răcească în tavă 5-10 minute, apoi scoate-o şi las-o să se răcească complet.

Paine cu aroma de scortisoara

Paine_cu_aroma_de_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.