Paine cu aroma de scortisoara
PrinteazaPaine cu aroma de scortisoara din: faina, praf de copt, curmale, zahar brun, scortisoara, sare, sos de mere, oua.
- 300 g făină
- 10 g praf de copt
- 250 g curmale fără sâmburi, tocate
- 100 g zahăr brun
- 1 lingură rasă cu scorţişoară
- 1 vârf de cuţit de sare
- 270-285 g sos de mere
- 2 ouă
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. Pune făina într-un castron şi amestec-o cu praful de copt, zahărul, scorţişoara, sarea şi curmalele. Adaugă sosul de mere, ouăle şi 5 linguri cu apă.
Amestecă bine. Toarnă compoziţia într-o tavă unsa si tapetata şi nivelează suprafaţa.
Coace pâinea în centrul cuptorului timp de 1-1 1/2 ore, până când devine fermă la atingere.
Scoate pâinea din cuptor şi las-o să se răcească în tavă 5-10 minute, apoi scoate-o şi las-o să se răcească complet.
Paine cu aroma de scortisoara
Pofta buna!