Paine cu ardei si verdeturi

Printeaza

Paine cu ardei si verdeturi din: faina, sare, lapte sau sifon, ulei, busuioc, zahar, ceapa, marar.

Ingrediente:Paine cu ardei si verdeturi

  • 1 kg făină
  • sare
  • 1/2 l lapte sau sifon
  • 1 pahar cu ulei
  • sare
  • 2 crenguţe de busuioc mediteranean
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1/2 ceapă mare
  • 2 legături de mărar

 

Mod de preparare:

Cerneţi făina în ligheanul de aluat, adăugaţi drojdia înmuiată cu o lingură de zahăr şi o linguriţă de sare şi frământaţi pâinea cu lapte cald şi 2 linguri cu ulei.

Tăiaţi ceapa peştişori, o lăsaţi cu uleiul rămas într-o tigaie pe foc mic 1-2 min. Trebuie să se înmoaie uşor şi să nu se călească. Frământaţi pâinea cu lapte sau sifon, adăugaţi ceapa cu uleiyl în care s-a înmuiat, busuiocul şi ardeiul tăiat rondele.

Frământaţi 2-3 min, lăsaţi să crească. Puneţi aluatul cu lingura (să nu-1 faceţi prea vârtos) în forme unse cu ulei.

Coaceţi în cuptor, la foc potrivit, timp de 1/2 oră, până pâinicile se rumenesc.

Serviţi cu brânză de burduf şi vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.