Paine cu alune

Printeaza

Paine cu alune din: alune, nuci, unt, faina, pesmet, frisca, oua, cafea.

Ingrediente:Paine cu alune

  • 200 g alune măcinate sau mărunţite bine
  • 200 g nuci
  • 1 linguriţă cu unt
  • 150 g făină
  • 2 linguri cu pesmet
  • 100 g frişcă (1 pahar mic)
  • 6 albuşuri bă­tute spumă tare
  • 1 ceaşcă plină cu cafea
  • 1/2 linguriţă cu sare

 

Mod de preparare:

Facem o cafea tare din două linguriţe cu vârf de cafea naturală (sau 1 linguriţă cu ness) şi 1 ceaşcă de apă. Lăsăm să se limpezească.

Spargem ouăle într-un castron, separând albuşurile de gălbenuşuri. Batem cu telul albuşurile spumă tare, până se ţine de tel.

Mărunţim sau măcinăm nucile şi alunele şi le amestecăm într-un castronel. Adăugăm peste al­buşuri; sarea necesară, cafeaua fară zaţ şi batem cu telul pentru ca albuşul să rămână spumă tare.

Punem în ploaie faina şi amestecul de nuci, ames­tecăm cu furculiţa ca să omogenizăm aluatul, adăugăm frişca. Dacă alu­atul nu s-a legat bine adăugăm pesmet şi amestecăm repede pentru omog­enizare.

Ungem tava mare a aragazului cu unt, punem deasupra hârtie simplă, curată, luăm din aluat cu linguriţa şi întindem fursecurile pe tavă.

Le coacem la foc moale timp de 30-35 min (albuşul se încheagă mai greu). Când sunt gata, scoatem tava din cuptor, scoatem hârtia şi apăsăm pe dosul ei ca să desprindem “prăjiturile”.

Le servim reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.