Pâine de casă cu roşii

Printeaza

O reteta de paine de casa cu rosii din: faina, rosii, suc de rosii, zahar, drojdie, usturoi, rozmarin, ulei de masline si sare.

Ingrediente:

  • 720 g faina
  • 300 g rosii
  • 125 ml suc de rosii
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 pachetele cu drojdie uscata
  • 1/2 lingurita cu praf de usturoi
  • 1/2 lingurita cu rozmarin uscat
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingurita cu sare

 

Mod de preparare:

Amestecă 360 g de făină cu sarea, drojdia, oregano, pudra de usturoi, busuiocul şi rozmarinul. încinge uleiul şi adaugă roşiile pasate, sucul de roşii şi amestecă. Când fierbe, adaugă ingredientele uscate şi amestecă.

Toarnă compoziţia peste restul de făină şi frământă până ce aluatul devine elastic. Lasă-I la dospit o oră. împarte aluatul în două bucăţi, aşază- le în tăvi unse cu ulei şi lasă-le să crească o jumătate de oră. Coace-le 35-40 de minute. Scoate pâinea din tavă şi las-o să se răcească înainte de a o felia.

Pâine de casă cu roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.