Pain au chocolat

Printeaza

Pain au chocolat este un snack îndrăgit în Franţa, numele lui traducându-se „pâine cu ciocolată”.

Iniţial, nu era nimic altceva decât un baton subţire de ciocolată introdus într-o bucată mare de franzelă, pe care copiii îl mâncau ca gustare, pe drumul de la şcoală acasă.

Aluatul folosit astăzi este asemănător celui de croasant, fiind însă îndulcit şi întins într-o foaie dreptunghiulară. Ciocolata este aşezată în centrul foii de aluat, care se rulează în jurul ei. Pe măsură ce se coace aluatul, ciocolata se topeşte.

Pain au chocolat este numită chocolatine în partea vorbitoare de limbă franceză a Canadei şi în anumite regiuni din Franţa.

Ca şi alte produse din aluat de foitaj, pain au chocolat trebuie consumată cât mai curând posibil după ce a fost coaptă.

Pâinea cu ciocolată a devenit un produs standard al brutăriilor #franţuzeşti, englezeşti sau americane, care au inclus în sortimentul lor şi acele produse de patiserie, din aluat de foitaj cu drojdie şi unt, care se mănâncă la micul dejun şi pe care francezii le numesc viennoiserie.

Pain au chocolat se poate pregăti foarte uşor şi în casă: se întinde aluat cumpărat din comerţ într-o foaie care se înfăşoară în jurul unui baton de ciocolată de bună calitate şi se coace apoi într-un cuptor încins vreme de 15 minute.

 

Pain au chocolat

Pain au chocolat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.