Paela cu fructe de mare

Printeaza

Paela cu fructe de mare din: midii, calamaei, creveti, orez, mazare, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ulei, dafin, sofran, sare, piper.

Ingrediente:Paela cu fructe de mare

  • 500 g midii
  • 300 g inele de calamari
  • 7 crevete mari
  • 300 g orez cu bob mediu
  • 100 g mazăre congelată
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de sofran
  • câte 1 linguriţă sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se spală midiile, se pun într-o cratiţă şi se ţin cca 3 min. sub capac, la foc iute, să se deschidă. Se dau deoparte, se îndepăr-trează midiile care nu s-au deschis şi celelalte se lasă în suc propriu.

Se clocotesc 250 ml apă cu sare, se adaugă crevete -le şi se fierb 3 min. Se iau de pe foc şi se lasă în apa în care au fiert.

Se căleşte ceapa şi usturoiul, se adaugă calamarul, pasta de tomate, şofranul şi piperul. Se înăbuşă cca 10 min., se adaugă midiile scoase din carapace şi apa în care au fiert crevetele şi se mai toarnă 500 ml apă. Când clocoteşte, se pune mazărea.

Separat se căleşte orezul în 3 linguri ulei; se adaugă calamarul şi mazărea.

Se lasă totul la foc potrivit timp de 15-20 de minute, iar spre final se adaugă midiile şi crevetele.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.