Pachetele de primavara cu parizer si sos dulce-acrisor

Printeaza

Pachetele de primavara cu parizer si sos dulce-acrisor din: morcov, oua, castravete, parizer, taitei de orez, salata, aluat de orez, sare, piper, limeta, zahar, sos de peste, usturoi, adrei iute.

Pachetele_de_primavara_cu_parizer_si_sos_dulce-acrisor

Ingrediente pentru pacheţele:

  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 castravete
  • 3 felii parizer (preferabil din carne de porc sau vegetal)
  • 50 g tăiţei de orez
  • 2-3 frunze de salată
  • 10 foi din aluat de orez
  • sare, piper

Ingrediente pentru sos dulce-acrişor:

  • zeama de la 1 limetă
  • 2 linguriţe zahăr
  • 3 linguri sos de peşte
  • 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • ardei iute, după gust

Mod de preparare:

Se taie morcovul, feliile de parizer, castravetele şi frunzele de salată în – fâşii subţiri şi lungi sau julien. Se pregăteşte o omletă simplă din ou, la care se adaugă sare şi piper după gust. După ce s-a răcit, se taie şi aceasta tot în fâşii subţiri şi lungi.

Se pune apa la fiert şi, atunci când clocoteşte, se adaugă pastele de orez. Se dau într-un clocot, după care se scot şi se lasă la răcit, răsfirându-le pe o farfurie, pentru a nu se lipi.

Se ia o foaie de orez şi se scufundă într-un bol cu apă proaspătă, nu mai mult de 3 secunde pe toate părţile. Aceasta trebuie să fie destul de umezi­tă cât să poata fi împăturită uşor.

Se pune pe suprafaţa de lucru şi se aşază în mijlocul foii câte puţin din fiecare in­gredient: morcov, omletă, castravete, parizer (opţional), tăiţei şi salată, după care se împătureşte. Marginile trebuie să fie destul de umezite încât să se li­pească.

Pentru sosul dulce-acrişor, se ames- te’că zeama de limete cu zahărul până ce acesta se topeşte; se adaugă sosul de peşte, usturoiul şi ardeiul iute.

Pacheţelele se servesc imediat, împreună cu sosul dulce-acrişor sau se păstrează cel mult câteva ore la frigider.

Pachetele de primavara cu parizer si sos dulce-acrisor

Pachetele_de_primavara_cu_parizer_si_sos_dulce-acrisor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.