Reteta zilei: Pachetele de primavara cu carne tocata si legume

Printeaza

O reteta delicioasa de pachete de primavara cu carne tocata si legume din: pachet aluat foietaj, varza, ardei galben, ardei rosu, telina, ceapa verde, amestec de carne tocata, usturoi, morcovi, vegeta, boia dulce, sos de soia, sare, piper si oua.

Pachetele de primavara cu carne tocata si legume

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1/2 varza
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 telina
  • 1 leagtura ceapa verde
  • ½ kg carne tocata (amestec carne porc si carne vaca)
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • vegeta
  • boia dulce
  • sos de soia
  • sare
  • piper
  • 3 oua

 

Mod de preparare:

Carnea se spala si se toaca.

Se pune la fiert aproximativ o jumatate de ora cu un pahar de apa.

Se amesteca sa nu se lipeasca de cratita.

Legumele se spala, se curata si se taie bastonase.

Pachetele de primavara cu carne tocata si legume

Ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Se pune o oala mare si incapatoare pe foc, se toarna uleiul, iar cand acesta e incins se adauga ceapa si usturoiul, apoi carnea, toate legumele si la sfarsit, varza.

Pachetele de primavara cu carne tocata si legume

Se asezoneaza cu vegeta, boia dulce, sos de soia, sare si piper.

Daca trebuie se adauga si putina apa.

Cand se inmoaie varza, trageti deoparte.

Legumele trebuie sa ramana intregi, nici fierte, dar nici prajite, ci crocante!

Pachetele de primavara cu carne tocata si legume

Aluatul de foietaj se acopera si se tine acoperit in permanenta cu un prosop curat umed.

Altfel, foile se lipesc si se rup.

Se taie toate foile in jumatate, pe latime, iar o jumatate in doua, tot pe latime.

Pachetele de primavara cu carne tocata si legume

Intr-un castron se bat bine oulele.

Se ia cu lingura din umplutura si se pune pe foaie la baza, se ung marginile cu ou, ca sa nu se dezlipeasca in ulei, si se ruleaza, se infasoara intocmai ca o sarma.

Pachetele de primavara cu carne tocata si legume

 

Si cand e impachetata, trebuie unsa cu ou.

Pachetele date cu ou se pun in ulei incins.

Cand devin aurii se scot pe un servetel uscat ca sa se absoarba uleiul in exces si se servesc cu diferite sosuri (de soia, de ardei iute, smantana).

Pachetele de primavara cu carne tocata si legume

Pachetele de primavara cu carne tocata si legume

Pachetele de primavara cu carne tocata si legume

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • pachetele de primavara cu carne
  • pachetele cu carne
  • pachetele de primavara cu carne tocata
  • reteta pachetele de primavara cu carne

2 comentarii

  1. Mi-ai facut pofta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.