Pacheţele de ardei copt

Printeaza

Pacheţele de ardei copt

Pacheţele de ardei copt

Ingrediente:

  • 1 ardei capia
  • 150 g orez
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras roşu
  • un ardei gras galben
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • două conserve de ciuperci
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • mărar
  • lămâie

Preparare:

Ardeii capia se pun la copt pe un grătar, se lasă să se coacă bine pe toate părţile, se pun într-un castron şi se presară sare. Se acoperă cu un capac şi se lasă zece minute ca să se poată descoji mai repede.

Orezul se spală cu apă rece şi se căleşte câteva minute în ulei încins.

Se adaugă ardeii graşi tăiaţi în cubuleţe, usturoiul şi ceapa curăţate de foi şi tocate mărunt, sarea şi piperul. Se amestecă, se mai prăjesc două minute, apoi se adaugă două căni de apă.

Se lasă să fiarbă, se opreşte focul şi se adaugă verdeaţă tocată. Ardeii capia se curăţă de pieliţă, se taie pe o parte şi se umplu cu orezul fierbinte.

Pacheţele de ardei copt

Pacheţele de ardei copt.jpg

Pofta buna!

Ciupercile se amestecă bine cu mărar tocat, sare, piper, ulei de măsline şi suc de lămâie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.