Pachetele cu varza si costita

Printeaza

Pachetele cu varza si costita din: oua, unt, smantana, faina, sare, varza acra, costita, ulei si piper.

Ingrediente:Pachetele_cu_varza_si_costita

  • 4 oua
  • 125 g unt topit
  • 160 ml smantana
  • 600 g faina
  • 1 lingurita cu sare
  • 1/2 varza acra
  • 300 g costita
  • ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecă ouăle cu untul, smântână şi sarea. Cerne făina şi formează o adânci¬tură în mijloc. Toarnă compoziţia lichidă şi amestecă (la început, cu o furculiţă) până ce se încorporează. Frământă aluatul până ce se dezlipeşte de degete (în caz contrar, presară puţină făină) şi devine elastic.

Dă aluatului o formă rotundă, acoperă-l şi lasă-l să se odihnească. Taie costiţa şi rumeneşte-o puţin. Adaugă varza tăiată fideluţă şi ţine-o pe foc până ce se pătrunde.

La final, presară piper. Intinde o foaie subţire din aluat şi decupează dreptunghiuri cu latura mare de 1 5 cm. Aşază umplutura şi uneşte marginile.

Când ai terminat de făcut toate pacheţelele, prăjeşte- le în puţin ulei încins, cât să capete o culoare apetisantă. Toarnă apoi o cană cu apă şi acoperă. Când s-a evaporat, pacheţelele sunt gata. Serveşte-le fierbinţi, cu puţină varză călită cu afumătură.

Pachetele cu varza si costita

Pachetele_cu_varza_si_costita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.