Pachetele cu gem sau branza

Printeaza

Pachetele cu gem sau branza din: aluat de cozonac, gem, nuci, zahar pudra, branza dulce, lamaie, stafide, oua, zahar si zahar vanilat.

Ingrediente:Pachetele_cu_gem_sau_branza

  • aluat de cozonac
  • 1 borcan de gem
  • 100 g nuci
  • zahar pudra

pentru umplutura:

  • 300 g branza dulce
  • 1 lamaie
  • 100 g stafide
  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, trece brânza printr-o sită. Incorporează ouăle bătute bine cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă stafidele şi coaja de lămâie şi lasă la rece câteva minute, întinde aluatul de cozonac şi taie pătrate mai mari.

Pe jumătate din pătrate, pune câte o lingură cu gem amestecat cu nuci tocate sau migdale şi pe cealaltă jumătate pune câte o lingură cu amestecul de brânză. Pliază aluatul şi apasă uşor pe mar­gini ca să nu iasă umplutura.

Aşază pacheţelele într-o tavă unsă cu ulei sau unt şi coace-le la cuptor la foc moderat 40-45 de minute. După ce s-au răcorit puţin, pudrează-le cu zahăr pudră din belşug.

Pachetele cu gem sau branza

Pachetele_cu_gem_sau_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.