Oua umplute cu unt si maioneza

Printeaza

Oua umplute cu unt si maioneza din: oua, unt, smantana, piper, sare mustar, maioneza, rosii, gogosari.

Ingrediente:Oua umplute cu unt si maioneza

  • 12 ouă
  • 100 g unt
  • smântână
  • piper
  • sare
  • muştar
  • maioneza
  • roşii
  • gogoşari muraţi

 

Mod de preparare:

Fierbem ouăle în apă cu sare şi oţet, până devin tari; le ţinem apoi in apa rece, le decojim. Tăiem 6 ouă în două pe lung şi celelalte 6 le tăiem pe lat.

Taiem puţin din partea de jos a albuşurilor, astfel ca jumătăţile sa stea bine pe platou. Scoatem gălbenuşurile, le pasăm, le frecăm cu unt, adaugam albuşurile rezultate la tăiere şi tocate, mai punem puţină smântână, sare, piper.

Umplem jumătătile de albuşuri, tăiate pe lung, cu amestecul făcut, punând umplutura, modelăm puişori pe care îi acoperim cu maioneză – sa fie galbeni şi, în loc de cioc, punem o bucăţică de roşie.

Jumătăţile tăiate pe lat, le ornăm cu felii subţiri de gogoşari muraţi, puse din mijlocul umpluturii, să pară crizanteme.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.