Ouă umplute cu carne de porc cu garnitură de budincă de cartofi

Printeaza

Ouă umplute cu carne de porc cu garnitură de budincă de cartofi

Ingrediente:Ouă umplute cu carne de porc cu garnitură de budincă de cartofi

  • 12 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 600 g cartofi
  • 120 g unt
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • nuc­şoară rasă
  • 500 g carne de porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 linguri făină
  • 1/3 l supă
  • 3/4 pahar vin

 

Mod de preparare:

Ouăle să fierb 10 minute, se scot cojile, se taie în două şi se scot gălbe­nuşurile. Carnea se frige cu grăsime, ceapa, morcovul, sare şi piper.

Cînd este gata se scoate carnea şi din fond şe face un sos cu făină, cimbru, supă şi vin, apoi se strecoară.

Carnea se dă prin maşina de tocat, se amestecă, cu gălbenu­şurile scoase de la ouăle fierte şi cu puţin sos şi se umplu ouăle. Cartofii se fierb, se dau prin sită şi se amestecă cu 1 lingură făină, 2 gălbenuşuri crude, sare, nucşoară şi puţin zahăr.

Se face din el un soclu (de mărimea unei farfuri), se pune pe o tavă unsă, soclul se unge cu ou şi se dă la cuptor încins.

Cînd este rumenit, se pune pe un platou, deasupra ouăle umplute si se napează cu sosul de friptură rămas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.