Oua in sos de iaurt

Printeaza

Oua in sos de iaurt din: oua, otet din vin, iaurt grecesc, mustar, castraveciori murati, ardei capia, ceapa verde, marar, busuioc, piper, zeama de lamaie, sare.

Ingrediente:Oua_in_sos_de_iaurt

  • 5 oua
  • 2-3 linguri otet din vin
  • 300 g iaurt grecesc
  • 2 linguri mustar
  • 2 castraveciori murati
  • 1 gogosar sau ardei capia
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
  • piper negru macinat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • optional, sare

 

Mod de preparare:

Cureti si speli ardeiul si ceapa.

Tai marunt ceapa, ardeiul, castraveciorii si verdeata.

Amesteci iaurtul cu muştarul, zeama de rămâie şi un praf de piper, încorporezi ingredientele marunţite şi omogenizezi.

După gust, poţi să mai sarezi sosul ori nu.

Fiind condimentat, nu este neapărat nevoie să pui sare.

Fierbi puţină apă într-o crăticioară, iar după prime­le clocote reduci intensita­tea focului, torni oţetul din vin şi, pe rând, conţinutul ouălor, având grijă să rămână întregi toate găl­benuşurile.

Când s-au coagulat, le scoţi cu o paletă şi le ser­veşti împreună cu sosul, la micul dejun.

Oua in sos de iaurt

Oua_in_sos_de_iaurt

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Oua coapte in sos de rosii si busuioc

Oua coapte in sos de rosii si busuioc din: rosii, busuioc, mozzarella, oua, paine, usturoi, sare, piper. Ingrediente:  1 cutie rosii tocate 1 legatura busuioc 1 pachet mozzarella 6 ouă 1 pâine 1 catel de usturoi sare si piper     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Se adauga roșiile într-un vas termorezistent. Adaugati […]

Oua cu sos de ton

Oua in sos picant

Oua in sos picant din: oua, ulei de masline, ceapa, radacina de ghimbir, chimen, garam masala, pasta de tomate, suc de lamaie, smantana, coriandru, sare, piper. Ingrediente:  4 oua 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2.5 cm radacina de ghimbir 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita garammasala 1 1/2 lingurita pasta de tomate 2 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.